Enquête naamgeving parkeerplaats Centrumplan Bunde

Naamgeving nieuwe parkeerplaats in het kader van project Centrumplan Bunde

De bouwwerkzaamheden van de nieuwe supermarkt en de 18 sociale huurwoningen die aan het Sint Agnesplein in Bunde gerealiseerd wordt zijn in volle gang. De planning is om de bouw in september 2019 af te ronden. Dan moet ook de nieuwe parkeerplaats achter de nieuwbouw gereed zijn. Deze krijgt een ingang vanaf de Pletsstraat. De ontwikkelaar van het bouwplan, BEMOG Projektontwikkeling BV is momenteel bezig de plannen voor fase 2 met koopwoningen en ruimte voor een gezondheidscentrum verder uit te werken.

Het Buurtnetwerk Bunde heeft in overleg met de gemeente het initiatief genomen om een naam te geven aan de nieuwe parkeerplaats. Dit zal een informele naam worden omdat er geen officiële straatnaam noodzakelijk is. Voorbeelden van dergelijke namen zijn ‘t Bergske en ‘t Gasthoes in Meerssen.

Het buurtnetwerk heeft een aantal mogelijkheden geïnventariseerd voor de namen. De voorstellen verwijzen naar de historie van Bunde, naar bekende Bundenaren en verwijzingen naar de historie van de plek.

Het buurtnetwerk doet nu een oproep om tot 1 april 2019 met andere suggesties te komen. Vervolgens zal na deze datum gestemd kunnen worden op de verschillende opties. Vervolgens zal een besluit worden genomen over de naamgeving, waarbij de uitslag van de stemming mee zal worden genomen.

Via de volgende link kunt u verdere achtergrondinformatie vinden over de voorgestelde namen en leest u hoe u een nieuwe suggestie kunt indienen: https://buurtnetwerkbunde.nl/enquete/

Via deze site zal van 1 tot en met 15 april 2019 gestemd kunnen worden. Na afloop zal de gemeente, samen met het buurtnetwerk de naam bekend maken.

In het kader van het project Centrumplan Bunde wordt subsidie verleend door de Provincie Limburg voor de realisatie van sociale huurwoningen.

8 gedachten over “Enquête naamgeving parkeerplaats Centrumplan Bunde”

 1. Beste,
  Hier zijn zomaar wat ideetjes : Het Bunderhart, het Bunderhertsje, De Bunderplaets, Het Bunneke, Op ’t Bunneke, De Bunderstop 😉

  Met vriendelijke groet,
  Karin Mourmans

  Beantwoorden
 2. Ik kies voor: Op de Pletsj.
  Je woonde Op de Pletsj. Als je met een groep kinderen samen iets wilde ondernemen sprak je af: Op de Pletsj. Mijn ouders hadden tot 1959 een levensmiddelenwinkel Op de Pletsj. Ook de Koster, met zijn vele andere activiteiten woonde Op de Pletsj. Veel oudere Bundenaren zullen dit herkennen.
  Zelf heb ik de eerste veertien jaren Op de Pletsj gewoond.

  Beantwoorden

Plaats een reactie