Voortgang parkeerplaats Centrumplan Bunde, bijeenkomst 21 mei 2019

Op 21 mei is een delegatie van het BNW naar het overleg aangaande de parkeerplaats Centrumplan Bunde geweest. Er werden meerdere tekeningen gepresenteerd met daarop een beeld zoals de parkeerplaats en omgeving er, tot nu toe, gaat uitzien.

Er waren ons een paar dingen opgevallen en hebben deze meteen kenbaar en bespreekbaar gemaakt.

Het totale plan omvat, ongeveer, 85 parkeerplaatsen. Hiervan zullen er ongeveer 18/20 plaatsen gereserveerd worden voor de bewoners van boven Jan Linders.

De afscheiding tussen de openbare parkeerplaats en de omliggende tuinen zal uit een 1.80m hoog hek met draadgaas bestaan. Dit is iets wat ons zorgen baart wat betreft de veiligheid ten aanzien van eventuele inbreekpogingen.

We hebben onze zorg geuit over het eventueel ’s nachts open blijven van de doorgang van parkeerplaats naar Agnesplein, onder de woningen door. (de gemeente heeft dit ook genoteerd om mee te nemen richting WV Meerssen)

Omdat het parkeerterrein er, ’s avonds en ’s nachts, redelijk afgesloten van de buitenwereld is en er geen goed overzicht hierop is, heeft het BNW-Bunde geopperd om er cameratoezicht te plaatsen. Dit om ook de omwonenden een prettiger/veiliger gevoel te bieden mbt. de lagere afscheiding.

Er komen 2 ‘parkeerplaatsen’ voor de winkelkarretjes. 1 naast de doorgang aan de parkeerplaats zijde. En 1 aan de overkant van de Ingenopestraat, bij de Chinees. (dit is ook nog met Bemog besproken en wordt meegenomen in de verdere ontwikkeling van het plan.)

En we hebben begrepen de gemeente dat de aanpak van het Agnesplein op de lange baan is geschoven.

Plaats een reactie