Briljant idee gezocht voor Bunde!!

update 14-06:
wij zijn bezig met de ingezonden ideeën en zullen na 5 juli deze presenteren via deze site en via Facebook

Heb jij, hebben jullie, het meest briljante idee om de leefbaarheid in ons dorp te vergroten? Dan is dit je kans!

De gemeente Meerssen stelt Bunde een budget van maximaal € 5000,- ter beschikking in 2023, voor diegene die het beste idee heeft om de leefbaarheid in Bunde te vergroten. Het besluit en de uitvoering van het beste idee, zal in 2023 plaats vinden.

Het mag een idee zijn voor alle burgers van Bunde, maar ook specifiek gericht op een bepaalde doelgroep, als het maar de leefbaarheid bevordert. 

Het kan een klein of groot idee zijn, als het maar in het budget past!

U kunt uw fantastische ideeën mailen via buurtnetwerk.bunde@gmail.com.

Voorwaarden:

 1. Het past binnen het budget van maximaal € 5000,-. ( Mag dus ook minder kosten)
 2. Ingeleverd voor woensdag 31 mei 2023
 3. Indien er meer dan 5 inschrijvingen zijn, zal een panel een voorselectie maken, voor de 5 beste ideeën. 
 4. De overgebleven 5 ideeën krijgen de mogelijkheid om op woensdag 21 juni 2023 hun idee in 2 minuten te pitchen/presenteren. Dit wordt gefilmd. Bewoners van Bunde kunnen hierbij aanwezig zijn! Locatie volgt nog in verdere berichtgeving.
 5. Via de site van buurtnetwerk krijgen de  burgers van Bunde de mogelijkheid om een definitieve keuze te maken vanuit de 5 gefilmde presentaties. Kiezen kan tot dinsdag 4 juli 2023.
 6. Vrijdag 7 juli 2023 wordt de winnaar bekend gemaakt via de site van buurtnetwerk en het wordt gepubliceerd in de Geulle bode.
 7. Bij inleveren van het idee, willen we weten waarom het idee de leefbaarheid zou vergroten in Bunde en wat de kosten zouden zijn, om het te realiseren!

VEEL SUCCES BURGERS VAN BUNDE!

3 gedachten over “Briljant idee gezocht voor Bunde!!”

 1. wij wonen aan de prins Willem Alexanderlaan in Bunde en er is een groenstrook(brandnetel gedeelte) waar perfect en simpel een honden losloop stukje gemaakt kan worden zo denk ik dat we de overlast van honden poep op de rest van de lange groenstrook kunnen beperken.

  Beantwoorden
 2. Gezien de verschillende buurten in Bunde zou het leuk zijn dat er 1 dag in het jaar tegelijk in iedere buurt een activiteit te doen is zoals een hellingbaan… waterparcour…mobiele escape room.. schiettent…iets meer gericht op de 12 Plussers.
  Ieder gezin kan door Bunde trekken naar de verschillende buurten om kennis te maken / te verbinden. Daag je ouders uit om ze te verslaan. Veel ouders en gezinnen hebben geen contact met de ouders van vrienden. Door kennis te hebben welke ouder bij welk kind hoort en dat ouders onderling in het bijzijn van de kinderen contact hebben vergroot je de sociale controle.
  Deze valt weg vaak zodra ze richting grote school gaan.
  Afsluitend op de markt kun je bv de beste tijd / winnaar uitroepen. Friettent erbij.
  Daaruit volgend kun je jongeren gaan inzetten om dit het volgend jaar zelf op touw te zetten met hulp van ouders. Een nieuwe traditie voor Bunde kan ontstaan om alle buurten meer te verbinden. Contact tussen ouders onderling en hun kinderen wordt vergroot en de samenwerking tussen ouders / kind om iets leuks neer te zetten door jongeren zelf wordt vergroot.

  Beantwoorden
 3. Ik vindt dat er een skatepark in bunde of in meerssen.
  Want meeste kinderen hebben een step,skateboard enzv. het lijkt me wel leuk want dan hoef ik niet hellemaal naar Maastricht tegaan. wil ook een schets maken over het skatepark

  Beantwoorden

Plaats een reactie