Vlindertuin toegankelijker maken ?

Op  donderdag 5 september was ik bij de Vlindertuin. Ik sprak daar met Sandra en Stefan in het kader van de bereikbaarheid van Bunde over hoe de Vlindertuin daarin mee kan doen. Ze zeggen zelf dat de entree wat minder steil kan zodat mensen er bij slecht weer niet zo snel van af kunnen glijden. Ze zeggen dat ze zelf weinig financiële middelen hebben om bijvoorbeeld de hele vlindertuin toegankelijker te maken voor rolstoelen en rollators. Ze werken wel graag mee met bijvoorbeeld fondsen (Sandra opperde IKL waar ze zelf werkt) die daaraan werken. Voor blinden en slechtzienden hebben ze het idee om bij een stuk dat nog wordt aangeplant planten in te zetten met geur (bijv. Lavendel) of smaak (kruiden).

De bereidheid tot medewerking is er. S en S zoeken alleen nog zelf handen om hen te helpen zodat de Vlindertuin bereikbaar is voor iedereen.

Een idee van Stefan voor hondenbezitters en de gemeente: aan aanstaande ouders sturen ze een welkomstkaartje en luiers. Waarom niet voor hondenbezitters zakjes voor de poep van honden en de aanduiding van vuilnisemmers in Bunde? I.v.m. de bereikbaarheid van Bunde ook geen slecht idee, naast de bereikbaarheid van de vlindertuin.

Namens Buurtnetwerk Bunde, Ilja Aussems

Plaats een reactie