Ontmoeting met straatcoaches, jeugdcoach en jongeren

19 september 2018

Tijdens het reguliere overleg van het Buurtnetwerk nodigen we altijd de straatchoaches, jeugdcoach, politie en BOA’s uit.
Op 19 september hadden de straatcoaches een aantal jongeren uit Bunde meegenomen om ons te informeren over de ontstane situatie aan het MOP aan de Spoorstraat.
Tijdens 2 eerdere vergaderingen heeft het buurtnetwerk zich ook uitgebreid laten informeren door de bewoners die vlakbij het MOP wonen.
We hebben gesproken over de behoefte van de jongeren om ergens te kunnen zitten, chillen en voetballen zonder overlast te veroorzaken.
Bij het MOP aan de Spoorstraat is recent brand gesticht en ook hondenontlasting op de tafel en stoelen geplaatst, deze jongeren geven nadrukkelijk aan dat zij dat niet gedaan hebben, “we bevuilen ons eigen honk toch niet” .
Ook werd uitgebreid gesproken over de overlast die de buurt ervaart en het feit dat er helaas vaak jongeren van buiten de gemeente Meerssen in het MOP zitten (met name na middernacht).
Tot slot werd gesproken over de (on)veiligheid van deze plek om te voetballen (ballen op het spoor en geparkeerde auto’s die geraakt kunnen worden).
Het buurtnetwerk werd gevraagd om mee te denken over een oplossing waar iedereen zich in kan vinden.
Wordt vervolgd!

Plaats een reactie