nieuwbouw Centrumplan Bunde, hoogste punt en uitslag enquête

Op 24 april is het bereiken van het hoogste punt van de nieuwbouw aan het Agneplein gevierd door Bemog, woningstichting Meerssen en de gemeente Meerssen, tevens waren toekomstige bewoners aanwezig, naast een afvaardiging van het buurtnetwerk Bunde

Na een openingswoord van dhr Meinen van Bemog, waarin hij de toekomstige bewoners beloofde dat zij over een maand of 2 hun appartementen mogen bekijken, toog een afvaardiging naar het hoogste punt om daar 5 vlaggen te hijsen ter gelegenheid van deze mijlpaal.

Het project zou klaar moeten zijn in september 2019

Nadien werd het glas geheven “bie Stephan” en richte wethouder Sanders het woord, hij nam de aanwezigen mee in een stukje historie van bijna 10 jaar geleden toen de eerste plannen werden gesmeed.

Ook maakte wethouder Sanders de uitslag bekend van de enquête die het buurtnetwerk gehouden heeft over de naam voor de nieuwe parkeerplaats achter de Jan Linders:
“bie de Köster”
V
an de 318 uitgebrachte stemmen, gingen er 145 naar deze historische naam, die verwijst naar de lokatie waar generaties Kosters gewoond hebben.
Formeel moet de Raad deze naam nog goedkeuren, maar de wethouder had goede hoop dat dit zou lukken 😉

3 gedachten over “nieuwbouw Centrumplan Bunde, hoogste punt en uitslag enquête”

  1. Best mooie naam, de meerderheid heeft gekozen, maar ik vind de naam niet historisch.
    Ik blijf bij de pletsj, een naam die terug gaat naar de 17e eeuw

    Beantwoorden
  2. Ik persoonlijk vind de naam écht niet mooi. Dat aan het geloof gerelateerd is niet meer van deze tijd. Ik zou ook voor de Pletsj kiezen.

    Beantwoorden

Plaats een reactie