U bepaalt de toekomst van Bunde

Bunde, 30 januari 2020 – Er gebeurt al veel goeds in Bunde en dat willen we zo houden. En misschien kan er nog wel meer! Daarom zijn enthousiaste bewoners samen met Dorpslab aan de slag met een dorpsontwikkelingsplan. Een toekomstplan voor binnenkort en voor de komende jaren. Een plan voor en door Bunde. Ook uw mening telt, dus kom en doe mee op 10 maart a.s.

Toekomst van Bunde

Bunde is de plek waar iedereen welkom is en waar men zich thuis voelt. Dat bleek al tijdens de aftrap van het dorpsontwikkelingsplan op 11 december. Bunde heeft veel voorzieningen, is springlevend, tegelijkertijd nog lekker dorps en redelijk veilig. “Dat willen we zo houden. Er zijn waarschijnlijk ook dingen in Bunde, die we willen veranderen en verbeteren. En dingen, die we graag willen zien, maar die er nu nog niet zijn. Daarom gaan we aan de slag om Bunde klaar te maken voor de toekomst. En wie kan daar beter over meedenken dan de inwoners van Bunde zelf?”, aldus Elvera Weusten (Dorpslab). “We zijn op zoek naar betrokken inwoners die zich willen inzetten voor en willen meedenken over het Bunde van nu én later.”

Denk en doe mee!

Iedereen uit Bunde, jong en oud, is van harte welkom om mee te denken over de toekomst van Bunde. Kom op dinsdag 10 maart naar de dorpsbijeenkomst in Bunde van 19.00 tot 21.00 uur (locatie volgt nog). Zo maken we samen een dorpsontwikkelingsplan voor én door Bunde. Ook de kinderen van Basisschool Franciscus doen mee. Hun ideeën worden ook gepresenteerd op 10 maart. Aanmelden kan via deze link

Dorpsontwikkelingsplan voor Bunde

De Gemeente Meerssen heeft het initiatief genomen voor deze pilot in Bunde. Een pilot om samen te komen tot een dorpsontwikkelingsplan. Dorpslab helpt mensen in Bunde in beweging te komen om samen dromen en ambities voor de toekomst van Bunde te bepalen. Deze worden vertaald in een dorpsontwikkelingsplan én in concrete plannen en ideeën, die bijdragen aan de leefomgeving van de inwoners. De pilot loopt van ongeveer januari tot juni 2020. Wanneer de pilot geslaagd is, wordt de aanpak ook in de andere dorpen ingezet om voor ieder dorp te komen tot een dorpsontwikkelingsplan.
Meer weten over Dorpslab? Ga naar www.dorpslab.org.

1 gedachte over “U bepaalt de toekomst van Bunde”

Plaats een reactie